Aktuāli Pārtikas drošība
Gatavošana

Pārtikas un veterinārais dienests atgādina – lai pasargātu sevi no pārtikas izraisītām saslimšanām, ir jāievēro gan personīgā higiēna – jāmazgā rokas pirms un pēc darbošanās ar jēlproduktiem, gan arī higiēna virtuvē.

Jebkuri svaigi augļi, dārzeņi un ogas, it īpaši, ja tie netiks termiski apstrādāti, bet arī tad, ja tas tiks darīts, ir jānomazgā zem tekoša ūdens. Tas pats attiecas uz salātiem, dīgstiem un garšaugiem.

Dzīvnieku izcelsmes jēlprodukti – gaļa, zivis, olas, pirms lietošanas uzturā, ir termiski jāapstrādā.

Jēlproduktu apstrādei ir jāizmanto atsevišķs virtuves inventārs – dēlītis, nazis, trauki.

Gatavie produkti vai produkti, kas netiks termiski apstrādāti, nedrīkst nonākt saskarē ar jēlproduktiem!

Virsmas un rokas pēc darbošanās ar jēlproduktiem ir rūpīgi jānomazgā.

Foto no pexels.com. Attēlam ir ilustratīva nozīme.